• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zonder Olympische Spelen blijft squash in de marge"

  Stefan Casteleyn (archieffoto)

  Stefan Casteleyn staat al 20 jaar op eenzame hoogte in het Belgische squash. Komend weekend gaat hij op zoek naar een 17e Belgische titel. "Ik stop pas als iemand mij verslaat", vertelt de 39-jarige squasher.

  Vorig jaar kon Stefan Casteleyn zijn Belgische titel niet verdedigen. Hij onderging een operatie aan zijn knie.

  "Ik ben nu 39 jaar en ik voel dat mijn lichaam steeds lastiger doet, maar ik heb gezegd dat ik voortdoe tot iemand in België mij kan verslaan. Als dat moment er is, draag ik de fakkel over", vertelt Casteleyn aan Sporza.

  Is er dan opvolging op komst in België? "Er zijn toch twee jonge spelers met ambitie. Ik zal er zeker voor moeten knokken. Maar in het verleden hebben die jonge spelers vaak afgehaakt."

  "Federer is grote hulp"

  15 à 20 jaar geleden was squash in België én in de rest van de wereld erg populair. "De sport was in opmars toen ik prof werd, maar dat is verminderd", stelt Stefan Casteleyn vast.

  "Ik heb de indruk dat het nu weer in stijgende lijn gaat, al is het niet meer hetzelfde als 15 jaar geleden. We vechten nog altijd om een olympische sport te worden. Als dat zou gebeuren, zou ons dat een enorme boost geven."

  Niemand minder dan Roger Federer wil de squassport een duwtje in de rug geven op weg naar de Spelen van 2020. "Dat is een grote hulp. Als we geen olympische sport worden, blijven we in de marge."