• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kljestan: "Kloof uitdiepen met Club Brugge"

  Sacha Kljestan groet zijn Amerikaanse supporters.

  Zondag gaat Anderlecht op bezoek bij Club Brugge. "Als we winnen, kunnen we met vertrouwen naar de play-offs", zegt de Amerikaan Sacha Kljestan, die uitkijkt naar de topper. "Het is zoals de Yankees tegen de Red Sox. Of de Celtics tegen de Lakers."

  "We willen een zo groot mogelijke kloof slaan met Club Brugge voor het begin van de play-offs", vertelt Sacha Kljestan op de website van Anderlecht.

  "Als we zondag winnen, hebben we een bonus van 21 punten. Zelfs als de punten dan gehalveerd worden in de eindronde, moet Club nog steeds meer dan drie keer meer winnen dan wij. Zo kunnen we met vertrouwen aan de play-offs beginnen."

  "Ik had niet verwacht dat onze voorsprong al zo groot zou zijn. Club Brugge kende wat moeilijke momenten, maar het blijft een goede ploeg. Het respect voor hen blijft."

  "Anders dan de fans zie ik hen niet als vijanden, maar als rivalen. Je kan het een beetje vergelijken met de baseballwedstrijden tussen de Yankees en de Red Sox. In het basketbal waren dat de matchen tussen de Celtics en de Lakers."

  "Bewaren het beste voor de play-offs"

  Wie kan Anderlecht nog van de titel houden? "We hebben in de loop van het seizoen getoond dat wij de beste ploeg van België zijn", antwoordt Kljestan. "We zijn 14 wedstrijden op rij ongeslagen met maar één gelijkspel."

  "Het is waar dat we na de winterstop ons niveau van 2012 nog niet gehaald hebben, maar ik denk dat we het beste sparen voor de play-offs."