• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kanu verlaat Anderlecht voor Terek Grozny

  Kanu wordt een ploegmaat van Legear bij Terek Grozny.

  Anderlecht heeft een akkoord met Terek Grozny over de transfer van de Braziliaanse middenvelder Kanu. Onder voorbehoud van de medische testen verhuist Kanu meteen naar de ploeg uit Tsjetsjenië. Anderlecht verkocht eerder ook al Jonathan Legear aan Grozny.

  Kanu speelde een handvol seizoenen bij Anderlecht, dat hem eerst nog uitleende bij Cercle. Dit seizoen stond hij in 21 competitiematchen tussen de lijnen. 

  Kanu speelde vrijdag dus zijn laatste match voor Anderlecht, hij viel na een uur in tegen Charleroi (2-0). Hij lag nooit in de bovenste schuif bij de Anderlecht-fans, maar neemt toch enkel positieve herinneringen mee.

  "Anderlecht verlaten doet pijn, maar dit kon ik niet laten liggen. Ik bedank iedereen voor de mooie jaren. Ik zal nooit vergeten dat Anderlecht me de kans bood om profvoetballer te worden", laat de Braziliaan weten.