• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Wie wil een sport waarin ze zo liegen?"

  De ploeg van Crelan voor 2013, inclusief wereldkampioen veldrijden Sven Nys.

  Crelan-Euphony, het voormalige Landbouwkrediet, heeft zijn ploeg voor 2013 gepresenteerd. Crelan trekt zich na dit jaar terug als sponsor van de ploeg, maar manager Gerard Bulens zegt dat de ploeg zeker blijft bestaan. Hij haalt wel stevig uit naar alle mensen die het imago van de sport bezoedeld hebben.

  "Dat afscheid hebben we twee jaar geleden al aangekondigd, maar we hebben gewacht om te stoppen tot het voortbestaan van de ploeg verzekerd was", zegt CEO Luc Versele.

  Manager Gerard Bulens: "De naam van de nieuwe sponsor geeft ik nog niet, maar er is wel een voorcontract. We hebben ook Euphony een voorstel gedaan om de rol van Crelan over te nemen. We kregen nog geen antwoord, maar ik ben zeker dat de ploeg ook volgend jaar nog bestaat."

  Crelan heeft weer het procontinentale statuut. "De WorldTour heeft me nooit geïnteresseerd. Zo weigerde ik ooit een bod van Lampre", zegt Bulens (foto), die aan zijn 25e jaar in het peloton begint.

  "Van één zaak heb ik wel spijt: jaren geleden ging ik geheel volgens mijn principes niet in op een voorstel van Johan Bruyneel om zijn adjunct te worden. Ik had de hele interne keuken van zijn ploegen kunnen kennen. Dan zou ik nu tenminste de enige zijn die de waarheid zou vertellen, want iedereen liegt, Armstrong op kop."

  "Jammer, want de wielersport heeft het niet gemakkelijk om nieuwe sponsors te vinden. Bedrijven stappen niet in een sport waarin leugens hoogtij vieren. Daarom had iedereen de voorbije weken de waarheid moeten spreken. De UCI in de eerste plaats. Iedereen heeft een unieke kans laten liggen om met een propere lei te beginnen."