• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Geen probleem als we doen wat we moeten doen"

  Club Brugge speelt nog vier matchen in de reguliere competitie: tegen Anderlecht, Cercle Brugge, Zulte Waregem en Lierse.

  De achterstand van Club Brugge op de top van het klassement loopt op. Club heeft nog een inhaalmatch achter de hand, maar KV Mechelen (7e) staat intussen op amper drie punten. Zondagnamiddag komt Anderlecht naar het Jan Breydelstadion. "De topmatch van het jaar", zegt Victor Vazquez.

  Na de draw op Daknam telt Club Brugge 10 punten achterstand op Zulte Waregem (2e) en 18 op leider Anderlecht. Als het zondag verkeerd afloopt, wordt de kloof 21 punten.

  Club mag in eerste instantie het gat met Zulte Waregem niet groter laten worden als het nog een Champions League-ticket ambieert.

  "Met één puntje schieten we jammer genoeg weinig op", geeft Ryan Donk toe. "We wilden druk zetten op de ploegen boven ons, maar intussen komen ploegen onder ons druk zetten."

  Victor Vazquez: "Zondag spelen we de topmatch van het jaar. Als we Champions League willen spelen, moeten we drie punten pakken tegen Anderlecht. Eigenlijk moeten we al onze resterende matchen winnen. Ik geloof dat het kan."

  Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido (foto) blijft positief, ook al staat KVM dichtbij. "Naar de punten moeten we pas kijken op het einde van het seizoen", vindt de Spanjaard. "KVM komt inderdaad dichter, maar zolang wij doen wat we moeten doen, is er geen probleem."

  "Elke training en elke wedstrijd probeer ik mijn ploeg beter te laten spelen. Ik merk dat we vooruitgang boeken en dus ben ik ervan overtuigd dat we er zullen staan in de play-offs."