• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal-fan Kazim knikkert Arsenal uit beker

  De spelers van Blackburn Rovers juichen.

  Arsenal moet de kelk tot de bodem ledigen in zijn rotseizoen. Het werd uitgeschakeld in de achtste finales van de FA Cup. Thomas Vermaelen speelde 90 minuten maar kon niet verhinderen dat het 0-1 werd tegen Blackburn Rovers.

  Arsenal domineerde bijna de hele wedstrijd, maar speelde lusteloos en zonder veel inspiratie.

  Arsenal, met heel wat basisspelers op de bank, liet 26 doelpogingen noteren, maar echte kansen waren daar nauwelijks bij. Rovers-doelman Kean pakte de kopbal van Diaby en Gervinho verknoeide het zelf.

  Pas na de 0-1 van Arsenal-supporter Kazim in de 72e minuut schoot de thuisploeg wakker. Het belegerde de goal van de Rovers. Een schot van Rosicky belandde op de lat, maar het bleef 0-1. De thuisfans floten de Arsenal-spelers uit na het laatste fluitsignaal.

  "We waren niet goed genoeg om te winnen. Het ontbrak ons aan daadkracht voor de goal en bij het tegendoelput gaan we in de fout", zegt Arsenal-trainer Arsène Wenger. "Dit heeft niks met onze opstelling te maken. Er stonden elf internationals aan de aftrap."

  Uitslagen achtste finales (zaterdag):

  Luton (5) - Millwall (2) 0-3
  Arsenal - Blackburn (2) 0-1
  Milton K. (3) - Barnsley (2) 1-3
  Oldham (3) - Everton 2-2