• home
 • video
 • pas verschenen

  Oscar Pistorius staat in tranen voor de rechter

  Pistorius huilde in de rechtbank.

  De Zuid-Afrikaanse paralympische loper Oscar Pistorius is officieel beschuldigd van de moord op zijn vriendin. "Het was met voorbedachte rade", zegt de procureur.

  De procureur stelt dat Pistorius zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp, met voorbedachte rade neerschoot. Hij hecht geen geloof aan het verhaal dat Pistorius Steenkamp voor een inbreekster zag.

  De Zuid-Afrikaanse magistraat stelde de zitting over de borgtocht van Pistorius alvast uit tot dinsdag. De 400 meterloper blijft tot dan opgesloten in het politiekantoor van Pretoria.

  "Blade runner" verborg zijn gezicht toen hij door agenten naar de rechtbank werd geleid en staarde voortdurend naar de grond, maar in de zaal werden de emoties hem te veel. Hij brak in tranen uit toen de magistraat hem officieel in beschuldiging stelde van moord.

  De rechtszaal, waar vooral familieleden, kennissen en journalisten aanwezig waren, zat afgeladen vol. Hoewel er maar een vijftigtal zitplaatsen beschikbaar waren, werden toch ruim 150 mensen binnengelaten.

  "Ontkent de beschuldiging"

  Het management en de familie van Oscar Pistorius hebben intussen "met klem" ontkend dat Pistorius schuldig is aan moord. "Oscar wil zijn diepste medeleven betuigen aan de familie van Reeva", klinkt het.