• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pistorius opgepakt voor moord op vriendin

  Oscar Pistorius bij het verlaten van zijn huis.

  De Zuid-Afrikaanse paralympische atleet Oscar Pistorius (26) heeft vannacht wellicht zijn vriendin doodgeschoten. De politie geeft niet veel details vrij, maar alles wijst in die richting. "Blade runner" werd alvast gearresteerd voor de moord op zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp.

  Vannacht heeft zich in Pretoria een drama afgespeeld in het huis van de bekende paralympische 400 meter-loper Oscar Pistorius.

  De politie van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad werd in de vroege uurtjes opgeroepen voor een schietpartij in zijn huis. Toen de politie aankwam probeerden ambulanciers Pistorius' vriendin Reeva Steenkamp nog te reanimeren, maar ze overleed door vier kogels in haar arm en hoofd.

  "Het was een pistool van 9 mm dat op de naam van Pistorius staat", laat de politie weten.

  Mogelijk schoot Pistorius per ongeluk omdat hij dacht dat er ingebroken werd. Pistorius heeft geamputeerde onderbenen en loopt op protheses. Hij nam op de Spelen in Londen deel aan de 400 meter en de estafette.

  De vader van Oscar Pistorius was geschokt. "Ik weet ook niet wat zich precies afspeelde. Hij is de enige die weet wat er gebeurd is. De politie heeft nu de zaak in handen."

  Vrijdag moet Pistorius voor de onderzoeksrechter verschijnen.

  Verrassing voor Valentijn?

  Een theorie in de Zuid-Afrikaanse pers over het incident is dat Reeva Steenkamp een verrassing voor Valentijn voorbereidde en dat Pistorius haar voor een indringster zag en neerschoot. Steenkamp was enkele uren voor het incident nog erg enthousiast over Valentijn.

  Die theorie wordt wel enigszins ontkracht door een mededeling van de politie. Die stelt dat er vroeger al incidenten waren in het huis van Pistorius. "Die zouden onder de noemer van huiselijk geweld kunnen vallen", klinkt het.

  Dit twitterbericht stuurde ze een dag voor Valentijn de wereld in: