• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alderweireld helpt Ajax, Bale-show in Londen

  Toby Alderweireld kon de match tegen Steaua openbreken met een goal.

  De Belgen in de Europa League hebben het goed gedaan in de 1/16e finales. Enkel Pocognoli, die tegen het Anzji van Boussoufa stond, moest een nederlaag slikken. Alderweireld was belangrijk voor Ajax, terwijl Tottenham weer een sterke Bale zag.

  Tottenham-Lyon 2-1

  Dembele en Vertonghen hadden het niet onder de markt met Lyon op White Hart Lane. De kansen waren schaars, er werd vooral gebikkeld.

  Toch kwam Tottenham verdiend op voorsprong. Bale toonde zich eerst nog menselijk door onbegrijpelijk te missen, maar zijn dwarrelende vrijschop à la Ronaldo was de Lyon-doelman vlak voor de rust toch te machtig.

  Lyon kwam iets na de rust op gelijke hoogte, met een heus pareltje. De 19-jarige Umtiti haalde op de kruising van het strafschop gebied complexloos en ongenadig hard uit: recht in de winkelhaak.

  Tottenham leek niet in staat om nog iets tegen te doen, maar drie minuten in de extra tijd ging Bale opnieuw achter de bal staan voor een vrijschop. Nu draaide hij de bal op een iets conventionelere, maar niet minder fraaie, manier in doel. De Welshman heeft nu de laatste zes goals van Tottenham voor zijn rekening genomen.

  Mönchengladbach-Lazio 3-3

  De winnaar van de confrontatie tussen Genk en Stuttgart speelt in de achtste finales tegen Mönchenblach of Lazio. De heenmatch kon nog geen duidelijke winnaar aanwijzen, al was de neutrale toeschouwer misschien wel de échte winnaar.

  Als een achtbaan wentelde de match zich van het ene naar het andere hoogtepunt. Met enkele fraaie goals zette Lazio een vroege achterstand recht in de tweede helft. Maar Mönchengladbach had nog iets extra's in petto voor de Italianen. Op strafschop en vrijschop klommen ze naar 3-2.

  Maar het slotakkoord was voor Lazio. In de 94e minuut kopte Kozak, die ook al de 1-2 had gemaakt, een voorzet van Hernanes voorbij Ter Stegen. Bij de thuisploeg bleef Filip Daems op de bank.

  Ajax-Steaua Boekarest 2-0

  Ajax staat een klein stapje dichter bij zijn grote droom: de finale van de Europa League spelen in de eigen ArenA. De match tegen Steaua Boekarest zat lang op slot, tot Alderweireld een vrijschop fraai in doel knikte.

  Ajax kreeg er nu wel meer schik in. Eerst werd De Jong nog twee keer dwarsgezeten, maar tegen de actie en het schot van Van Rhijn hadden de Roemenen geen verhaal.

  Steaua verliet na de 2-0 iets vaker zijn egelstelling, maar invallersdoelman Cillessen belette tot twee keer toe de aansluitingstreffer. Toen Pintilii met een rode kaart mocht inrukken, verdween de Roemeense aanvalsdrift even snel als ze gekomen was.

  Napoli-Pilsen 0-3

  Napoli mag dan wel tweede staan in de Serie A, in Europa presteren de Italianen bijzonder wisselvallig. In de groepsfase was het al niet al te best voor Napoli, maar in de knock-out-fase kan het blijkbaar nog een stukje erger.

  Napoli kan de achtste finales wel vergeten na een Tsjechische drietrapsraket, waarvoor Darida, Rajtoral en Tecl verantwoordelijk waren. De terugmatch lijkt een formaliteit.

  Anzji-Hannover 3-1

  Het ziet er niet al te best uit na de heenmatch voor de ploeg van Pocognoli. Omdat de competitie in Rusland stilligt, had Anzji nauwelijks wedstrijdritme in de benen. Daarvan kon Hannover profiteren. Doelman Gaboelov ging in de fout op een hoekschop, Huszti scoorde.

  Geleidelijk aan vonden de Russen van Guus Hiddink toch hun draai. Hannover kreunde onder de druk en bezweek vlak voor en na de rust ook twee keer. Eto'o en Achmedov waren de gelukkigen.

  Eto'o lag ook aan de basis van de 3-1 van Boussoufa (foto rechts van Pocognoli). Hannover probeerde de score nog wat recht te trekken en wisselde Pocognoli. Maar ook met een meer aanvallende ploeg lukte het de Duitsers niet meer.

  Zenit-Liverpool 2-0

  In de competitie is hij van goudwaarde, maar in Europa wil het voorlopig niet lukken voor Luis Suarez. De Uruguayaan van Liverpool miste een karrenvracht kansen, terwijl Zenit veel beter omsprong met de mogelijkheden.

  In de eerste helft trof Hulk nog de paal, maar erna was hij wel succesvol, met een prachtig schot in de kruising. Drie minuten later was het alweer prijs voor de ploeg van Lombaerts en Witsel. De defensie van Liverpool ging met de billen bloot, voor Semak was de 2-0 een koud kunstje.