• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Put en zijn spelers worden als grote helden ontvangen

  Een geëmotioneerde Put met een sjaal van "de hengsten".

  0 / 0

  Een geëmotioneerde Put met een sjaal van "de hengsten".

  De terugkeer van de nationale ploeg in Burkina Faso is in hoofdstad Ouagadougou met de nodige luister gevierd. Tienduizenden mensen kwamen de straat op om de zilveren medaillewinnaars van de Africa Cup te verwelkomen.

  Paul Put en zijn spelersgroep werden in een rollercoaster van emoties van hot naar her gesleurd om hen in de bloemetjes te zetten. 

  De rondrit in de hoofdstad voerde hen onder meer naar het nationale voetbalstadion en het paleis van president Blaise Compaoré, die in een speech de prestaties van de Burkinezen bewierookte.

  "Het volk is trots op jullie", zei de president tot de spelers. "En eigenlijk hadden jullie zelfs de overwinning verdiend in de finale (die uiteindelijk gewonnen werd door Nigeria, red)."

  De president van het straatarme land had zich bij zijn eigen bevolking ook al populair gemaakt door dinsdagnamiddag uit te roepen tot vrije namiddag, met behoud van loon weliswaar.

  De voetballers waren maandagavond ook al met veel poeha ontvangen bij hun terugkeer in de luchthaven van Ouagadougou. En ook daar stonden duizenden uitzinnige supporters op "Les Etalons" (de hengsten) te wachten, vergezeld door eerste minister Luc Adolphe Tiao.