• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Genk zal 100% moeten zijn in Stuttgart"

  Kevin De Bruyne (archief) won zaterdag met Bremen met 1-4 in Stuttgart.

  Donderdag speelt Genk zijn heenmatch in de 1/16e finales van de Europa League in Stuttgart. De nummer 14 uit Duitsland verkeert in crisis na vijf nederlagen op rij. Maar Kevin De Bruyne waarschuwt: "De Bundesliga is België niet."

  De Bruyne schitterde zaterdag met Bremen in Stuttgart. Met een goal en een assist had de ex-speler van Genk een belangrijk aandeel in de 1-4-zege.

  "Bremen zit in een sterke periode, want Stuttgart is echt geen slechte ploeg", zegt De Bruyne in Het Belang van Limburg.

  "Al zitten ze verdedigend wel duidelijk in de problemen. Al enkele weken op rij maken ze verdedigende fouten en die worden hier onmiddellijk afgestraft. Maar aanvallend heeft Stuttgart echt wel wat in huis."

  Stuttgart mist vertrouwen door de vele nederlagen. "En dat zag je. Zeker toen het ontevreden publiek zich ook nog eens tegen de eigen ploeg keerde."

  "Het leek zo misschien wel erg makkelijk voor ons, maar dat was het niet. Verkijk je ook niet op de Bundesliga, want dit niveau ligt gewoon veel hoger dan de Belgische competitie."

  "Als Genk iets wil rapen, zal het 100 procent moeten zijn. Ik ga niemand van Genk bellen om ze tips te geven. Mario Been is slim genoeg om te weten dat iedereen donderdag op en top fit moet zijn."