• home
 • video
 • pas verschenen

  Vleminckx: "Niveau van Club is niet te hoog gegrepen"

  Vleminckx (archieffoto) voelt zich al helemaal thuis in Ankara.

  Björn Vleminckx verkaste afgelopen winter op uitleenbasis van Club Brugge naar Gençlerbirligi in Turkije. Nu verbreekt hij voor het eerst in maanden het stilzwijgen. "Ik ben onterecht veel te hard aangepakt", zegt hij.

  Vleminckx was bij Club, sinds de komst van Garrido, naast de ploeg gevallen en praatte maandenlang niet met de pers. "Ik vind dat ik veel te hard ben aangepakt en veel onterechte kritiek moest slikken", reageert de 27-jarige spits in Gazet van Antwerpen.

  "Ik heb het recht om dat te doen en daarnaast was het ook een bescherming tegen mijzelf. Ik ben altijd eerlijk, misschien zou ik dingen gezegd hebben die ik beter niet zei."

  Vleminckx koestert geen wrok tegenover Club Brugge. "Ik wil zeker nog terugkeren. Ons huwelijk is niet voorbij, we zijn enkel even gescheiden. Ik ben trouwens zeker dat ik het niveau van Club aankan."

  "Debuut in Turkije was echte boost"

  Vleminckx miste zijn start in Turkije zeker niet. In zijn eerste match voor Gençlerbirligi scoorde hij als vanouds maar liefst vier doelpunten. Hij werd meteen gekroond tot "Koning van Ankara".

  "Dat was mijn leukste moment in anderhalf jaar", reageert hij. "Bij NEC had ik het ook al eens gedaan, maar dit was uniek. Ik kwam met veel vraagtekens aan de aftrap, maar door de snelle 0-1 viel alle druk weg. Ik kreeg plots een boost van zelfvertrouwen."

  "In België wordt laatdunkend over het Turkse voetbal gedaan, maar ik betwijfel of Club op Gençlerbirligi zou kunnen komen winnen."