Riesch-Höfl pakt wereldtitel supercombiné

vr 8 februari 2013 14:49
Maria Riesch-Höfl maakt haar achterstand na de afdaling goed in de slalom.
Olympisch kampioene Maria Riesch-Höfl (28) heeft de supercombiné gewonnen op het WK in Oostenrijk. De Duitse skiester was de beste na een afdaling en een slalom. Het zilver was voor Tina Maze, eerder deze week de winnares van de super-G.

Na de afdaling stond Maria Riesch-Höfl op een gedeelde vierde plaats. Titelverdedigster Anna Fenninger en Tina Maze daalden de Streicher-piste in Schladming het snelste af.

In de slalom maakte olympisch kampioene Riesch de twee tienden achterstand meer dan goed. Ze won met bijna een halve seconde voorsprong op Tina Maze.

Nicole Hosp bezorgde Oostenrijk de eerste medaille op het WK. De thuisskiester won het brons.

Onze landgenote Isabel Van Buynder eindigde op een verdienstelijke 29e plaats (op meer dan 13 seconden van Riesch). Dat is niet genoeg voor de BOIC-limiet voor Sotsji. Daarvoor was een plaats in de top 16 nodig.