• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussels vindt investeerders in Dubai

  Johan Vermeersch: "Ik blijf eigenaar van de club."

  Johan Vermeersch heeft een nieuwe reddingsboei gevonden. Zijn club FC Brussels gaat scheep met investeerders uit Dubai. "We tonen weer de ambitie om op middellange termijn naar eerste afdeling te promoveren", vertelt de voorzitter van de tweedeklasser.

  FC Brussels is aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen in de tweede klasse bezig. Voorzitter Johan Vermeersch krijgt nu financiële en sportieve hulp van investeerders in Dubai.

  "We zijn in een situatie beland waarin we moeten kiezen", zegt Vermeersch aan Sporza.

  "Ofwel blijven we aanmodderen, ofwel tonen we met investeringen weer de ambitie om op middellange termijn naar eerste afdeling te promoveren."

  "Drie maanden geleden ben ik in contact gekomen met die mensen uit Dubai en nu hebben we dus een akkoord."

  "Ze hebben al twaalf spelers met referenties naar ons gestuurd en daarvan kunnen er zaterdag in het duel met Antwerp al zes spelen."

  "Hoofdstad in Europa"

  Hoe zijn de investeerders bij een club als FC Brussels terechtgekomen? Johan Vermeersch: "Ze vonden het belangrijk om in de hoofdstad van Europa aanwezig te zijn en ook onze clubnaam "FC Brussels" was in dat opzicht interessant."

  "Met beide handen grijpen"

  "Ik blijf eigenaar van de club", benadrukt Johan Vermeersch. "Maar ik wil de investeerders ook wel beslissingsrecht geven. Vermeersch moet dit aanvaarden en deze kans met beide handen grijpen."

  "Eind april, bij het einde van de competitie, gaan we ons project evalueren, maar het is de bedoeling al zeker anderhalf jaar samen te werken."

  "In eerste instantie willen we het behoud verzekeren en de investeerders zijn nog ambitieus in de derde periode. We zien wel wat het wordt."

  Hebben de geldschieters ervaring? "Ze steunen wereldwijd een aantal clubs en dragen via een nv hun steentje bij."

  "Kandidaat-trainers uit Frankrijk"

  Intussen is Didier Beugnies geen hoofdcoach meer van Brussels. De ex-aanvaller van Charleroi krijgt opnieuw een andere job bij de club en zal op korte termijn opgevolgd worden.

  "Via de investeerders hebben we contact met kandidaat-trainers in Frankrijk", zegt Vermeersch. "Ik zou dat graag snel afronden. Zaterdag zullen Benjamin Nicaise en Noureddine Zaiour (de voormalige T1, red) op de bank zitten om de ploeg te leiden."