• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Duivels gelijk tegen EK-kampioen Spanje

  Hannes Van der Bruggen scoort met een volley in de winkelhaak.

  De nationale belofteploeg heeft in Mechelen 1-1 gelijkgespeeld tegen Spanje. De Duivels van -21 moesten in deze vriendschappelijke galawedstrijd niet onderdoen voor de Europese kampioen. Hannes Van der Bruggen maakte de 1-1.

  De jongens van coach Johan Walem begonnen sterk aan de match en lieten drie goede kansen onbenut. Spanje kwam op het halfuur ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong.

  Deulofeu van Barcelona profiteerde van een onoplettendheid in de defensie.

  De Belgen, met onder meer Casteels, Malanda, Mpoku, Praet en Batshuayi in de basiself, waren niet aangeslagen en zochten naar de gelijkmaker.

  Die kwam er fraai met een knappe volley van Van der Bruggen van AA Gent. Van buiten de rechthoek ging de bal in de winkelhaak.

  Na de rust zat er minder dreiging in het spel langs beide kanten. De beste kans was nog voor de scherp ingevallen Bruno. Zijn trap belandde op de lat.

  Walem: "Nog werken aan details"

  Bondscoach Johan Walem was tevreden. "Mijn spelers hebben een goeie inzet getoond. We moeten wel nog werken op details. Maar dat is net onze job."

  "Deze spelers zijn nog jong en moeten nog evolueren. Dit is een interessante kern én er zijn nog een pak jongens die er vandaag niet bij waren."

  Hannes Van der Bruggen maakte de Belgische goal: "Collectief deden we het heel goed. We hebben Spanje pijn gedaan en dat kunnen er toch niet veel zeggen. Mijn doelpunt? Ik trapte vol risico. De bal kon net zo goed ver over vliegen, maar hij ging er mooi in. We zijn klaar voor Cyprus."

  Cyprus is de eerste tegenstander voor de jonge Belgen in de voorronde van het EK 2015, eind maart in eigen land.

  België-Spanje 1-1

  Doelpunten: 29' Deulofeu 0-1, 42' Van der Bruggen 1-1
  België: Casteels, Cissé, Arslanagic, Heylen (73' Vervoort), Verboom (46' J.Lukaku), Van der Bruggen, Malanda, Mpoku (46' T.Hazard), Praet (59' Ngawa), Batshuayi (46' M.Bruno), Vetokele (83' Tarfi)