• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Ik ben niet de enige favoriet op het BK"

  "Jammer dat Klaas pech had, anders stonden we samen op het podium", zegt Pauwels.

  Kevin Pauwels bleef zoals altijd bescheiden na zijn overwinning in Rome. "Het ploegenspel met Klaas Vantornout was perfect", zegt de renner van Sunweb-Napoleon Games.

  "Ik had zeker niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn. Er waren weinig hoogtemeters", doet winnaar Kevin Pauwels zijn verhaal.

  "Eerst liet ik het gat vallen voor Klaas (Vantornout, red), daarna reed ik naar hem toe. Dat was perfect ploegenspel. Jammer dat Klaas pech had, anders stonden we samen op het podium. Dat is ook spijtig voor het klassement. De eindzege in de Wereldbeker zit er nu wellicht niet meer in voor mij."

  Pauwels heeft de goede vorm te pakken voor het BK in Mol. "Ik ben blij dat ik zo goed ben, maar Ik ben niet de enige favoriet. Albert en Vantornout zijn sterk en misschien zal Nys op het BK ook opnieuw goed zijn. En zand is niet mijn sterkste ondergrond."

  Vantornout: "Wou fiets in 2 stukken trappen"

  "De trein van Sunweb liep perfect vandaag", zegt Klaas Vantornout, die door kettingproblemen naast de tweede plaats greep.

  "Op 200 meter van de finish voelde ik me zeker van de tweede plaats, maar toen liep die ketting af. Ik legde ze terug, maar dan ging het weer mis. Op zo'n moment kun je alleen vloeken. Ik had zin om mijn fiets in twee stukken te trappen."

  "Pauwels doet sowieso een gouden zaak in de tussenstand van de WB, maar het had natuurlijk nog beter kunnen zijn. Het is nu zo."