• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal moet het in eigen huis proberen in FA Cup

  Arsenal slikt een late gelijkmaker bij Swansea.

  Na een slome match met een spannende slotfase heeft Arsenal nog uitzicht op een eerste trofee in acht seizoenen. In de derde ronde van de FA Cup speelde Arsenal, met Thomas Vermaelen op de bank, 2-2-gelijk tegen Swansea. Er komt dus een replay.

  Arsenal wacht al sinds de eindzege in de FA Cup in 2005 op een trofee. Het zit ook nog in de Champions League, maar met een achtste finale tegen Bayern lijkt de FA Cup een realistischer doel.

  In de derde ronde tegen Sanwsea had Arsenal in de eerste helft weinig inspiratie. Na de rust liep het vlotter voor de bezoekers, maar Giroud stuitte twee keer op keeper Vorm.

  Swansea haalde de vlot scorende Michu (foto) van de bank en dat loonde meteen. De Spanjaard bleef oog in oog met Szczesny kalm: 1-0. Ook Arsenal kon rekenen op een efficiënte invaller. Podolski schoot de gelijkmaker koeltjes binnen. Toen Gibbs scoorde met een volley leek de kwalificatie in de knip voor Arsenal.

  Maar Swansea was nog niet dood. In de 88e minuut duwde de vrijstaande Graham de 2-2 in doel. Arsenal ontsnapte in de extra tijd zelfs nog aan de nederlaag, Tiendalli besloot in het zijnet. Op 16 januari wordt de replay in het Arsenal-stadion gespeeld.