• home
 • video
 • pas verschenen

  Geblesseerde Sjarapova laat verstek gaan in Brisbane

  Sjarapova moest vorig jaar ook al passen voor Brisbane.

  Maria Sjarapova heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi van Brisbane. De Russische heeft nog te veel last van een blessure aan haar rechtersleutelbeen.

  Sjarapova wil geen risico's nemen met het oog op de Australian Open, die over twee weken begint. "Daar heb ik nog tijd genoeg voor. Ik wou hier niet al het werk van mijn voorbereiding op de helling zetten. Dit is een verstandige beslissing", zegt de nummer twee van de wereld, die op de hoofdtabel vervangen wordt door de Oekraïense Lesia Tsoerenko.

  "Mijn dokter raadde me aan om niet te veel opslagen te slaan op training. Veel meer dan wat grondslagen kon ik niet doen. Ik heb er alles aan gedaan om fit te zijn, maar kwam gewoon tijd te kort."

  Uit voorzorg zal Sjarapova volgende week ook niet deelnemen aan het WTA-toernooi van Sydney. De 25-jarige Russin meldde zich onlangs ook al af voor een demonstratietoernooi in Zuid-Korea, maar de blessure heeft volgens haar niks te maken met schouderprobleem waarmee ze sinds 2008 kampte.

  Ook in 2012 liet Sjarapova verstek gaan voor Brisbane. Toen sukkelde ze met een enkelblessure. Nadien haalde ze wel de finale van de Australian Open, die ze kansloos verloor van Victoria Azarenka.