• home
 • video
 • pas verschenen

  Deflandre: "Er is geen collectief bij Club"

  Deflandre in zijn periode bij Standard.

  Zondag moet Club Brugge naar Luik voor de topper tegen Standard. Eric Deflandre is als ex-speler van beide ploegen goed geplaatst om vooruit te blikken. "Ik geef het voordeel aan Standard", zegt de voormalige verdediger.

  "Ik zal in het stadion zitten", zegt Deflandre in La Dernière Heure. "Dit zal altijd een speciale wedstrijd voor mij zijn. Ik heb zowel bij Club Brugge als Standard mooie momenten beleefd." Deflandre speelde van 1996 tot 2000 bij Club, tussen 2004 en 2007 voor Standard.

  Deflandre tipt voor zondag op Standard. "Club Brugge heeft twee keer op rij gewonnen en 13 op 15 gehaald, maar bij Standard draait het op dit moment beter. Daarom geef ik voor zondag het voordeel aan Standard."

  De resultaten zijn er dan wel bij Club, maar echt gesmeerd loopt het daar niet. "Om eerlijk te zijn: ik herken de waarden van Club niet. Ik zeg dat niet alleen, hé. Francky Van der Elst en Gert Verheyen, toch twee iconen van Club Brugge, haalden dat ook al aan."

  "Toen het bij Standard niet draaide, zag je dat er toch een solidaire groep was, met spelers die voor elkaar vochten. Bij Club heb je dat niet. Daar bestaat de kern uit individuen die geen collectief vormen. En de fans willen spelers die hun shirt nat maken. Zoals Blondel, ook al speelt die soms op het randje."