• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Nemen geen risico met Jelle Vossen"

  Jelle Vossen heeft al enkele weken last van zijn hamstrings.

  Haalt Jelle Vossen de topper Genk-Anderlecht van zondagavond 18u? De spits van Genk, die al twee weken met een hamstringletsel sukkelt, brak de woensdagtraining voortijdig af.

  Vossen liet de Europese match tegen Bazel op 6 december schieten, omdat hij tijdens de opwarming iets voelde. Tegen Lierse ging hij na een halfuur van het veld, de dubbele confrontatie met Zulte Waregem liet hij aan zich voorbijgaan.

  Tijdens een pittige training gisteren deed hij een uur gretig mee, maar toen greep hij weer naar zijn dij en zocht de kleedkamer op. "Hij stopte uit voorzorg", valt te horen.

  "Wellicht gaat het om een verkramping, een verzuring van de spier door de geleverde inspanningen", zegt kinesist Gertjan Jespers in Het Belang van Limburg.

  "Vandaag weten we meer. Tot nader order zijn er geen bijkomende medische handelingen of onderzoeken nodig."

  Been: "Anderlecht is al onze 33e match"

  Mario Been maakt zich nog niet te veel zorgen. "Al is dit vervelend." De trainer van Genk ziet een oorzaak.

  "Ik geloof dat Anderlecht ons 33e duel van het seizoen wordt en Jelle heeft bijna alles gespeeld. Dus is vermoeidheid van de spieren niet abnormaal."

  "Feit is dat we geen risico's zullen nemen. Woensdag wacht ook Beveren nog. En als ook dat niet lukt, is het maar zo. Als Jelle een spierscheur oploopt, zijn we verder van huis."

  "Ik had woensdag 24 veldspelers op training. Enkel Joneleit is nog out. Ik heb dus keus genoeg."