• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorwaardelijke straf gevraagd voor Charleroi

  De Charleroi-supporters maakten het op Sclessin te bont.

  0 / 0

  De Charleroi-supporters maakten het op Sclessin te bont.

  Het bondsparket vraagt een voorwaardelijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren voor Charleroi, wegens het wangedrag van zijn supporters tijdens de wedstrijd van 7 december op het veld van Standard.

  Een deel van de Charleroi-supporters gooide tijdens de met 6-1 verloren Waalse derby vuurpijlen op het veld, brak zitjes af en richtte ook in de toiletten van Sclessin heel wat schade aan. Scheidsrechter Gumienny moest de wedstrijd in de tweede helft even stilleggen.

  Het parket hield in zijn eis rekening met de reactie van coach Yannick Ferrera, die de supporters probeerde te kalmeren, en de rol die Charleroi speelde bij het identificeren van de schuldigen. De definitieve beslissing valt vrijdag.