• home
 • video
 • pas verschenen

  Rasmussen: "Breukink wist het al in april"

  Rasmussen wacht in de rechtszaal in Arnhem voor hij zijn verhaal mag doen.

  Erik Breukink wist enkele maanden voor de Tour van 2007 al dat Michael Rasmussen zich niet in Mexico, maar in Italië op die Tour zou voorbereiden. Dat heeft Rasmussen verklaard op een getuigenverhoor van zijn zaak tegen Rabobank.

  Vandaag vond in Arnhem het tweede getuigenverhoor in de zaak van Rasmussen tegen Rabobank plaats. In november had Rabobank getuigen mogen laten opdraven, nu was het de beurt aan Rasmussen.

  "Theo (de Rooij, teambaas) wist dat ik niet in Mexico was geweest", vertelde Rasmussen. "Het zou ook volslagen idioot zijn om voor de Tour in een andere tijdzone te gaan trainen. Het was een smoes om de pers te ontlopen."

  Voor het eerst zei Rasmussen dat hij het plan al in april had besproken met ploegleider Erik Breukink. De Rooij en Breukink houden vol dat ze pas tijdens de Tour ontdekten dat Rasmussen had gelogen over zijn verblijfplaatsen.

  Rasmussen werd op 25 juli 2007 ontslagen door Rabobank. Hij kreeg een ontslagvergoeding van 700.000 euro, maar eist voor de rechter 5,8 miljoen euro.

  Max van Heeswijk getuigt, Thomas Dekker volgt in maart

  De advocaten van Rasmussen hadden onder anderen zijn voormalige ploegmaats Max van Heeswijk en Thomas Dekker opgeroepen als getuigen.

  Van Heeswijk verklaarde dat meerdere Rabo-renners half juli, voor de bom ontplofte, al wisten dat Rasmussen niet in Mexico was geweest.

  Dekker was er dinsdag niet. Maar hij zal op de volgende zitting, op 7 maart, gehoord worden, samen met onder anderen een voormalige ploegarts en oud-verzorger.