• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Comeback in het veld wordt magisch"

  Net als Lars Boom duikt Zdenek Stybar binnenkort het veld weer in. De wereldkampioen van 2009 en 2010 werkt zes crossen af in elf dagen. De eerste cross is de BPost-veldrit van zaterdag in Essen. De Tsjech kijkt ernaar uit.

  "Het wordt niet eenvoudig, want ik neem het op tegen de echte specialisten. Ik ga mijn best doen voor mezelf en mijn fans. Mijn "comeback" zal magisch zijn, ook al is het maar voor zes crossen", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  "Mijn terugkeer in het veld is korter dan normaal, maar dat maakt het niet minder interessant. Ik wil zo veel mogelijk rijden om mezelf te testen voor het Tsjechisch kampioenschap."

  Zoals verwacht past Zdenek Stybar voor het WK veldrijden begin februari in de Verenigde Staten. "Na het Tsjechisch kampioenschap concentreer ik me weer op de weg. Ik moet het WK opofferen. Het was een lastige keuze. Maar om mij goed voor te bereiden op het WK, had ik me moeten richten op de cross, met het risico dat de resultaten niet goed zouden zijn."

  "Ik heb al eerder gezegd dat ik mij in 2013 enkel op de weg wil richten. Wellicht begin ik begin februari aan mijn wegseizoen in Mallorca. Ik beslis samen met de ploeg nog over mijn programma."