• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Genk heeft me er bovenop geholpen"

  Been: "In mijn eerste jaar liepen we tegen forse zeperds aan."

  Mario Been heeft zich zijn overstap naar de Jupiler Pro League nog niet beklaagd. Dat vertelt de coach van Racing Genk in een Nederlandse krant.

  Mario Been nam vorig seizoen de fakkel over van Frank Vercauteren, die toen naar het Midden-Oosten vertrok. "Mijn zaakwaarnemer belde en vertelde dat Racing Genk interesse had", doet Been zijn verhaal in het Algemeen Dagblad.

  "Ik wist nauwelijks iets van het Belgische voetbal, maar de club had zich gekwalificeerd voor de Champions League. Ik wist meteen dat het iets voor mij was."

  "Het eerste jaar was lastig. We liepen hier en daar tegen forse zeperds (pak slaag, red.) aan, vooral in de Champions League tegen Chelsea en Valencia."

  "In de competitie wonnen we maar twee uitwedstrijden, er waren veel geblesseerden en achteraf gezien speelde ik te aanvallend."

  Toch kon Been bijtekenen. In de - volgens het Algemeen Dagblad - onoverzichtelijke play-offs dwong de coach nog een Europees ticket af.

  "Bij Genk geniet ik echt"

  Mario Been begon in Genk na zijn ontslag bij Feyenoord, zijn grote liefde. "Genk heeft me er weer bovenop geholpen", zegt hij. "Mijn carrière heeft een tikkie gehad, maar ik pik de draad weer op."

  "Bij Genk geniet ik echt. En geloof me, we hebben een prima ploeg. Toen Glynor Plet naar ons kwam, las ik dat het verstandig was dat hij een stapje terugzette. Dan hoop ik dat ze de stap van Twente - de club waar we hem van huren - bedoelen. Want de Belgische competitie is zo slecht niet."