• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Ex-Standard-driehoek op middenveld"

  Wilmots geeft al vijf namen van zijn elftal prijs.

  Hoewel het een oefeninterland is, wou Marc Wilmots vandaag op de dag voor de wedstrijd slechts een tipje van de sluier over zijn basisploeg oplichten. "Jullie krijgen nog maar vijf namen", zegt de bondscoach.

  Doelman Simon Mignolet en verdediger Daniel Van Buyten wisten al dat ze morgenavond in Roemenië aan de aftrap staan. Daar voegde Wilmots nu nog drie namen aan toe.

  "Naast Mignolet en Van Buyten zal ook "de driehoek van Standard" (Defour, Witsel en Fellaini) spelen. Dit is een belangrijke match en daarom geef ik nog niet alles weg. We nemen dit heel serieus."

  "We hebben Roemenië ook gescout zoals een gewone kwalificatieopponent. Dit is geen vriendschappelijke match voor mij. Als je het shirt van België mag dragen, moet je tonen dat je dat verdient."

  "Ik zal de basisploeg zo lang mogelijk laten spelen. Als het kan, wissel ik pas na een uur. Ik wil opnieuw het collectief zien van de laatste matchen en we proberen ook opnieuw de nul te houden. Dat geeft de ploeg vertrouwen."

  Wilmots vreest niet dat zijn spelers ongemotiveerd op het veld zullen komen. "De spelers hebben honger, want ze weten dat de plaatsjes duur zijn. Ze hebben niet veel kansen om zich te tonen."

  "Hazard is nog twijfelachtig"

  De Rode Duivels werkten in de late namiddag nog een training af in het stadion. Een speler ontbrak, Eden Hazard.

  Marc Wilmots: "Hazard heeft last van zijn achillespees en is twijfelachtig, maar ondanks de vele blessures zullen we toch een redelijke ploeg op het veld brengen."