• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Buyten speelt weer: "Bleef altijd positief"

  Van Buyten speelde zaterdag tegen Frankfurt: "Koud invallen was niet eenvoudig. Maar met ervaring los je dat op."

  Bondscoach Marc Wilmots wou hem woensdag zijn eerste speelminuten van het seizoen geven, maar Daniel Van Buyten heeft die zaterdag al voor zijn rekening genomen. Hij viel in bij Bayern München. "En ik wil dit seizoen nog zoveel mogelijk spelen."

  Op het halfuur moest Van Buyten koud invallen in de topper tegen Frankfurt, toen centrale verdediger Boateng uitviel. "Van nul naar 100, dat was niet eenvoudig, maar met ervaring los je veel op", zegt de 34-jarige Rode Duivel.

  Van Buyten hield samen met zijn collega-verdedigers de boel goed onder controle. En hij scoorde, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

  "Dat ik ook in het strafschopgebied van de tegenstander voor gevaar kon zorgen, doet goed. Frankfurt wou bij ons komen winnen en was fysiek heel sterk."

  Een kuit- en ribblessure en ziekte hielden Van Buyten maanden aan de kant. "Je moet positief blijven", blikt de speler die aan zijn zevende jaar in München toe is terug. "Zonder die drang om op training vol gas te geven zou ik zo niet terugkomen. Mijn lichaam is eraan gewend om gas te geven. Succes komt enkel door hard te werken."

  "Dit seizoen wil ik nog zoveel mogelijk matchen spelen. We hebben voor de winter nog een zwaar programma. Alle spelers zijn nodig. Ik kijk al uit naar mijn volgende match. Elke keer dat ik als Bayern-speler het veld oploop, ben ik blij en trots. Dat is een eer voor mij."