• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSV profiteert optimaal van draw Twente

  PSV wint met 5-1 van Heerenveen.

  PSV heeft zondag Heerenveen volledig zoek gespeeld: 5-1. Dankzij de ruime zege wipt PSV naar de eerste plek, want Twente kon niet winnen bij Vitesse. Ajax nam drie punten mee uit Zwolle, maar zag wel Toby Alderweireld uitvallen met een blessure.

  PSV was stukken beter dan Heerenveen. Tegen de gang van het spel in kwam Heerenveen op voorsprong via De Ridder. Narsingh bracht PSV nog voor de rust langszij. Na de rust was PSV heer en meester. Het diepte zijn voorsprong nog uit door goals van Mertens, Wijnaldum en twee van Matavz.

  PSV profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Twente. Dat raakte zonder de geblesseerde Chadli niet voorbij de nummer 3 Vitesse. De twee hielden het op een scoreloos gelijkspel in Arnhem.

  Ajax won vlot op bezoek bij Zwolle: 2-4. Alderweireld maakte al na 12 minuten de 0-1, maar werd halfweg de eerste helft vervangen met een blessure.

  "Hij vroeg zelf om zijn vervanging", zegt Ajax-coach Frank de Boer. "Hij voelde iets in zijn lies en wilde geen risico nemen. Dat is een verstandige beslissing, want er komen nog belangrijke wedstrijden aan."