• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boskamp: "Het hangt van de Club-spelers af"

  Boskamp ziet het wel weer goedkomen met Club Brugge.

  Zondag moet Club Brugge naar Anderlecht voor de topper van de 15e speeldag. Wat verwacht Johan Boskamp, analist voor Sporza en ex-trainer van Anderlecht?

  "Anderlecht heeft twee dagen meer rust gehad", zegt Boskamp. "Maar alles hangt ook af van de mentaliteit bij Club. Als die is zoals de weken ervoor, dan is het een stelletje waardeloze gasten."

  "Maar als die anders is en ze willen bewijzen dat de buitenwereld ongelijk heeft... Alles hangt van de spelers af. Als ze het niet kunnen, wordt het tijd dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert anders gaan denken over die spelers."

  "En dan kunnen ze wel excuses lopen zoeken, over blessures en zo. Maar als het slecht gaat, heb je vaker blessures. Als het goed gaat, komen ze allemaal veel sneller terug."

  "Maar ik ga ervan uit dat Club zich wel herstelt. Als de spelers de juiste mentaliteit tonen en iets willen laten zien aan de buitenwereld. Ik weet uit ervaring dat Club dat wel kan, als het zich ergens in vastbijt."

  "Anderlecht was goed tegen Zenit"

  Wat vond Boskamp van Anderlecht deze week? "Tegen Zenit hebben ze heel goed gespeeld. Al moet ik zeggen dat Zenit echt een uienploeg was. Zo slecht, niet normaal. Maar vooral in de eerste helft vond ik Anderlecht heel goed voetballen", zegt Boskamp.