• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Turnhout schuift coach Simmes aan de kant

  Daniel Simmes was sinds juni 2011 hoofdcoach van Turnhout.

  Derdeklasser Turnhout heeft trainer Daniel Simmes bedankt voor bewezen diensten. De Duitser was sinds juni 2011 hoofdcoach van de club uit de Kempen.

  Turnhout is met 5 punten uit 14 wedstrijden laatste in derde klasse A. "De resultaten van de afgelopen weken waren zeer slecht", zegt het bestuur. "Bovendien viel het iedereen op dat er geen enthousiasme meer was bij de spelers en dat de angst om iets fout te doen het haalde op een strijdvaardige inzet."

  Na een weekendje denken heeft Turnhout beslist om de samenwerking met Simmes te beëindigen. "We bedanken Daniël Simmes voor zijn inzet en engagement. Iedereen is er echter van overtuigd dat de ploeg een nieuwe impuls nodig heeft om te presteren."

  Assistenten Jef Dufraing en Steven Van Vlasselaer nemen tot de winterstop de sportieve leiding over. De Duitser Simmes, ex-speler van onder andere Lierse en Dortmund, was in 2011 assistent van Eric Van Meir en nam in juni 2011 over als hoofdcoach.