• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht-coach: "Eindelijk beloond"

  John van den Brom heeft zijn eerste zege Champions League-zege beet.

  Anderlecht-coach John van den Brom glimt van trots na de Champions League-zege tegen Zenit (1-0). "We hebben mooie dingen laten zien", zegt Dennis Praet. "Zenit is een ploeg in crisis", reageert Nicolas Lombaerts, een van de twee Belgen bij de Russen.

  Anderlecht snakte al járen naar een zege in de Champions League. Tegen Zenit Sint-Petersburg lukte het na zeven jaar nog eens.

  "We mogen vooral trots zijn op de wijze waarop we gewonnen heb", zegt John van den Brom, de coach van Anderlecht.

  "Eindelijk hebben we onszelf kunnen belonen in een wedstrijd die erom doet. Dat is het mooiste."

  Dennis Praet was net zoals de voorbije wedstrijden opnieuw een van de smaakmakers bij Anderlecht. "Ik ben erg blij dat de jonge jongens Praet en Bruno het goed deden, maar ik wil de anderen niet tekortdoen. Dit was een teamprestatie.

  "We hebben dominant gevoetbald en een fantastisch doelpunt gescoord. We zijn nu al weer klaar voor zondag (tegen Club)."

  Praet: "Mooie dingen laten zien"

  De 18-jarige Dennis Praet stond zijn mannetje op het Anderlechtse middenveld. "Ik speelde een deftige match, maar de hele ploeg was goed", zegt het talent.

  "Het eerste halfuur hebben we goed gecombineerd en mooie dingen laten zien. In die fase scoren we ook. Daarna hebben we Zenit iets meer in de match laten komen, maar het belangrijkste was toen om de 1-0 vast te houden. De verdediging en het middenveld stonden er."

  Praet zelf lijkt moeiteloos de stap van de Jupiler Pro League naar de Champions League te maken. "Maar het is toch een niveauverschil. Het gaat allemaal heel veel sneller op en af."

  Nuytinck: "Alles goed uitgevoerd"

  Bram Nuytinck speelde samen met zijn collega-verdedigers een secure match. "Verdedigend waren we heel sterk. Als onze organisatie goed staat, dan krijgen we nauwelijks doelpunten tegen", zegt de Nederlander van Anderlecht.

  "Het geloof in een goed resultaat was heel groot, dat zag je op het veld. We hadden in Rusland laten zien wat we konden."

  "We hebben goed gevoetbald, gedomineerd. Alle opdrachten werden goed uitgevoerd, verdedigend en aanvallend. Dit was een goeie dag."

  "Het kan nog altijd alle kanten uit in onze groep, het ligt dicht bij elkaar. Milan thuis wordt heel belangrijk."

  Kljestan: "We geloven in de tweede plaats"

  Sinds Sacha Kljestan weer op het middenveld loopt, loopt het goed bij Anderlecht. "We hebben een slimme match gespeeld", zegt de Amerikaan.

  "De eerste helft hadden we de volledige controle. Daarna kozen we voor een iets defensievere aanpak. Met dit jonge team hebben we heel volwassen gespeeld."

  Onze trainer is ook heel tevreden over hoe we de laatste matchen hebben reageerd op onze mindere periode."

  "De stand in onze groep is misschien wat verrassend. Maar we geloven echt in de tweede plaats. Wij zitten vol vertrouwen."

  Witsel: "Wij speelden maar één helft"

  Axel Witsel werd door het incident met Marcin Wasilewksi tijdens zijn periode bij Standard 90 minuten op de korrel genomen door de thuisfans. Ook hij kreeg Zenit niet in de wedstrijd.

  "We zijn pas in de tweede helft aan de match begonnen", zegt de Belgische middenvelder. "Als je maar één helft speelt, is het moeilijk om te winnen."

  "De fluitconcerten waren niet storend. Ik was voorbereid. De mensen die nu fluiten, steunen mij bij de Rode Duivels. Dat is geen probleem."

  "Het is nog niet afgelopen, maar nu hebben we geen keuze meer. We moeten twee keer winnen om met Anderlecht en Milan te bikkelen voor de tweede plaats."

  Lombaerts: "Crisis"

  "Anderlecht had meer kansen, was scherper en was de betere ploeg", geeft Zenit-speler Nicolas Lombaerts toe. "Dit Zenit is een ploeg in crisis. De vechtlust ontbreekt en de automatismen zijn er niet."

  Lombaerts zelf werd in de 69e minuut naar de kant gehaald met een hamstringblessure.