• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Kevin wordt betaald om te crossen, niet mountainbiken"

  Kevin Pauwels won één cross dit seizoen, de WB-manche in Tabor.

  Kevin Pauwels kan voorlopig niet wedijveren met Sven Nys en Niels Albert. Zijn ploegleider bij Sunweb-Revor, Mario De Clercq, zoekt en vindt oorzaken. Onder andere te weinig rust in de zomer. Pauwels' coach Marc Herremans maakt zich geen zorgen.

  Mario De Clercq zegt in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws dat de omlopen van de laatste weken er niet ideaal bij liggen voor een type als Pauwels. "Die zijn zwaarder en minder snel dan vorig jaar."

  De Clercq hoopt dat het weer snel omslaat en kouder wordt. Maar Pauwels' ploegleider verschuilt zich niet enkel achter de weergoden. "Omdat Kevin zich wat minder voelt, ontbreekt de grinta ook", vindt hij.

  "Vorig seizoen eiste Pauwels zijn positie op in de kop van de wedstrijd, nu laat hij zich wegdrummen door subtoppers. En hij maakt ook strategische foutjes. Kevin zoekt dit seizoen nog naar zijn killersinstinct."

  Waar De Clercq het wel mee gehad heeft, zijn de mountainbike-escapades van Pauwels. "Dat zit er zeker voor iets tussen. Kevin nam nauwelijks rust na het vorige crossseizoen." Nys kan het toch? "Ja, maar Nys is van een ander niveau. Je kunt die twee niet vergelijken."

  "We moeten daar de komende seizoenen onze lessen uit trekken. De Spelen van 2016 kunnen wat mij betreft de pot op. Kevin koos voor het veldrijden en wordt door de ploeg betaald om topcrosser te zijn. Punt."

  De Clercq is er wel van overtuigd dat het goed komt. "En ik wil Kevin ook niet overladen met goeie raad, want dat is niet goed voor zijn zelfvertrouwen."

  Marc Herremans: "Ik zie wat ik zie op training"

  Marc Herremans, de coach van Pauwels, is het niet eens met De Clercqs analyse over het mountainbiken. "Nys werkte een nog zwaarder programma op de mountainbike af dan Kevin. Oké, Sven heeft een grotere motor. Maar Kevin is 28 intussen en mag niet klagen. Ik maak me geen zorgen, ik zie wat ik zie op training. Kevin moet gewoon rustig voortwerken."