• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Greipel: "Ik heb al nieuwe doelen voor 2013"

  "Ik heb mijn batterijen opgeladen met een weekje vakantie met mijn gezin."

  De vakantie van André Greipel is al afgelopen. "Sinds vorige week ben ik begonnen met de opbouw naar 2013. Dat doe ik vooral met de crossfiets en de mountainbike", zegt de Lotto-Belisol-renner.

  "Elke renner heeft nood aan een periode zonder de fiets. Er is niet alleen de fysieke vermoeidheid, ook mentaal weegt het om altijd te willen en moeten presteren. Ik heb mijn batterijen opgeladen met een weekje vakantie met mijn gezin."

  Greipel won in 2012 onder meer drie ritten in de Ronde van België en drie Tour-etappes. "Ik denk dat 2012 mijn beste jaar was. Het komt er nu op aan om nieuwe doelen te stellen, maar die doelen houd ik nog even voor mezelf", zegt de Duitser.

  Greipel heeft natuurlijk ook de berichten over de zaak-Armstrong gelezen. "De voorbije maand werd het wielrennen door de dopingproblematiek gedomineerd", zegt de Duitse spurter van Lotto.

  "Het maakt me triest dat iedereen over dezelfde kam wordt geschoren. Voor de hardwerkende renners is het niet fair dat ze geconfronteerd worden met verhalen waar ze niks mee te maken hebben."

  "Ik weet voor mezelf dat ik mijn sport serieus neem en dat ik hard werk om mijn doelen na te streven. Om alles zo transparant mogelijk te maken, maak ik zelfs mijn trainingsgegevens openbaar."