• home
 • video
 • pas verschenen

  Kanu: "Gefluit van de fans doet me pijn"

  Onder coach John van den Brom is Kanu uitgegroeid tot een basisspeler bij Anderlecht. Maar met de fans van paars-wit wil het maar niet echt lukken voor de Braziliaan. "Als ze blijven fluiten, moet ik nadenken over een vertrek", klinkt het.

  "Mijn relatie met de fans is complex", vertelt Kanu in Het Nieuwsblad. "Soms juichen ze me toe zoals tijdens het kampioenenfeest vorig seizoen, maar na een goeie periode fluiten ze me weer uit zoals tegen Malaga."

  "Ik besef wel dat ik niet de enige speler ben die het af en toe moet ontgelden, maar dat gefluit doet toch pijn. Zeker voor mijn familie in Brazilië, die onze wedstrijden op internet volgt. Zij vragen zich dan af wat ik misdaan heb."

  "De supporters moeten toch ook beseffen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de titel en de Champions League toen Anderlecht het moeilijk had."

  "Ik waardeer onze fans, maar ze mogen mij niet blijven uitfluiten. Als dat blijft duren, dan moet ik in januari misschien eens nadenken over mijn toekomst. Spelers, trainer, bestuur en fans moeten volgens mij altijd één grote familie vormen. Ik ben hier nu toch al vijf jaar."

  "Dat ze fluiten omdat ik te veel met de bal loop? Ik sprak onlangs nog met de trainer over wat wel en niet kan in mijn speelstijl. Ik snap dat ik vaker in één of twee tijden moeten voetballen. Ik blijf zoeken naar goeie oplossingen."