• home
 • video
 • pas verschenen

  LeMond: "McQuaid, het is tijd om op te stappen"

  Greg LeMond: "McQuaid en Verbruggen belichamen het woord corruptie."

  Greg LeMond heeft in een open brief het ontslag gevraagd van UCI-voorzitter Pat McQuaid. De drievoudige Tourwinnaar beschuldigt de Ier en zijn voorganger Hein Verbruggen van corruptie. "Jullie hebben onze sport vernietigd", schrijft LeMond.

  LeMond trekt van leer. "Ik heb nog nooit zo'n machtsmisbruik gezien in de wielergeschiedenis. Pat, neem ontslag als je van wielrennen houdt. Doe het zelfs als je de sport haat. Je weet goed genoeg wat er allemaal gebeurde."

  "Ik dacht dat je van wielrennen hield? Er was een dag dat je dat deed. Probeer je die tijd te herinneren en laat het wielrennen opnieuw bloeien. Voor jou is het tijd om op te stappen."

  Maandag nam de UCI de 7 Tour-zeges van Lance Armstrong af. McQuaid was maandag duidelijk en denkt niet aan opstappen. Hij beschermde ook zijn voorganger als voorzitter van de UCI, Hein Verbruggen.

  LeMond neemt beiden op de korrel. "Niet doping, maar corruptie is het probleem van de sport. En jij en Hein belichamen het corrupte deel van onze sport. Pat, jij en je vriendje Hein hebben onze sport vernietigd", schrijft LeMond.

  LeMond blijft ook beweren dat de UCI zich liet omkopen om een positieve test van Armstrong te verzwijgen. "De UCI kreeg zwijggeld, zoals bij de maffia."