• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw bekent een ex-US Postal-renner

  Steffen Kjaergaard: "Alles werd vanuit de ploeg geregeld"

  De Noor Steffen Kjaergaard heeft bekend dat hij als ploegmaat van Armstrong doping nam. "De ploeg organiseerde alles", zei hij. Er is ook een link met de "Belgische Dokter Spuit".

  Steffen Kjaergaard reed aan de zijde van Lance Armstrong in de Tour van 2000 en 2001. Hij gaf toe dat hij "epo en cortisonen gebruikte".

  "Toen ik bij US Postal reed, hoefde ik (voor doping) zelf niets te regelen of een arts te zoeken. Alles werd georganiseerd vanuit de ploeg", zegt hij.

  "Ik kan niet zeggen of mijn ploegmaten ook illegale producten gebruiken, maar ik kan dat wel aannemen. Ik kom nu met deze bekentenis omdat ik een groot probleem heb met mijn geweten."

  Het dopinggebruik van Kjaergaard heeft ook een link met België. Hij zegt dat hij in 1998 "op eigen initiatief" bij de Deense ploeg Chicky World met doping begon.

  Kjaergaard stelt dat hij in 1998 "contact opnam met de Luikse arts George Mouton, bijnaam "Dokter Spuit", voor advies en om te vermijden om betrapt te worden." In 2003 stopte hij met koersen.