• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kolarov doet oproep aan Servische fans

  Kolarov is de verdeeldheid onder de Servische supporters meer dan beu.

  Aleksandar Kolarov heeft de fans van Partizan en Rode Ster Belgrado opgeroepen om hun geschillen opzij te zetten en als één man achter de nationale ploeg te staan voor de match tegen België. "We willen de onvoorwaardelijke steun van een uitverkocht stadion."

  Servië wordt veel uitgefloten door zijn eigen fans in het stadion van Rode Ster in Belgrado. Tegen Wales speelde het in Novi Sad. "Het was een goeie ervaring", zegt de Serviër van Manchester City.

  "Het enige wat we willen is onvoorwaardelijke steun van een uitverkocht stadion als we strijden tegen België. We zullen een echte twaalfde man nodig hebben in die wedstrijd."

  Tijdens de thuiswedstrijden van de Servische nationale ploeg zijn de supporters van Partizan en Rode Ster Belgrado meer bezig met elkaar te beledigen dan met hun eigen spelers aan te moedigen.

  "Ploegen die nog nooit een groot toernooi hebben bereikt krijgen meer steun van hun fans", klaagt Kolarov. "De fans moeten allemaal in dezelfde richting blazen en ons wind in de zeilen geven."

  "Tegen België moeten we sterk zijn en om ons zo te voelen moeten we een team van 8 miljoen mensen zijn. Anders zal het WK 2014 een verre droom blijven." Servië-België is komende vrijdag in Belgrado.