• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fabio Duarte is de snelste in Coppa Sabatini

  Het is de tweede zege van het seizoen voor Fabio Duarte.

  De Colombiaan Fabio Duarte heeft de Coppa Sabatini op zijn naam geschreven. De renner van Coldeportes was de snelste van een kopgroep van zes renners. Duarte was in 2008 wereldkampioen bij de beloften.

  De beslissing in de Italiaanse wedstrijd viel op 20 kilometer van de finish. Tweevoudig winnaar Giovanni Visconti viel aan en kreeg nog vijf renners mee. Het peloton aarzelde en die zes mochten spurten voor de zege.

  In die sprint was Duarte de snelste. Hij is pas de eerste Colombiaan op de erelijst van de Coppa Sabatini. Er staan ook drie Belgen op die erelijst: Philippe Gilbert (2009), Andrei Tchmil (2000) en Antoon Houbrechts (1972).

  Uitslag:

  1. Fabio Duarte (Col) - 199km in 4u41'53"
  2. Miguel Angel Rubiano (Col) - z.t.
  3. Matteo Rabottini (Ita)
  4. Giovanni Visconti (Ita)
  5. Francesco Failli (Ita)
  6. Patrik Sinkewitz (Dui)
  7. Omar Bertazzo (Ita) op 53"
  8. Dalivier Ospina (Col) - 57"
  9. Thomas Löfkvist (Zwe) - 59"
  10. Davide Rebellin (Ita) - z.t.