• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin in Bergen: "Maakte hier in 2011 de klik"

  David Goffin klom van de top 250 naar de top 50 op een jaar tijd.

  Vorig jaar had David Goffin nog een wildcard nodig om te mogen meedoen in Bergen, dit jaar is hij er eerste reekshoofd. Goffin klom op een jaar tijd van de top 250 naar de top 50 van de wereld. "Ik weet niet hoe hoog ik kan geraken."

  Na zijn Challengertitel in Orléans (tegen Ruben Bemelmans) werd Goffin maandag 48e. "Het is super dat ik voor het eerst in de top 50 sta. Zeker als je weet vanwaar ik kom", zegt onze 22-jarige landgenoot aan SudPresse. 

  Waar ligt de limiet? "Ik stel geen nieuwe doelen meer voor mijn ranking. Dat is te moeilijk. Ik kan tegen een top 10-speler loten in een toernooi en meteen uit de top 50 liggen."

  Hij ziet wel nog progressiemarge. "Ik moet hard blijven werken. Het spelniveau is er, maar ik weet niet hoever ik kan geraken."

  Het Challengertoernooi in Bergen is Goffin heel wat waard. "Ik beloofde al weken geleden aan de organisatoren dat ik zou komen. Het is een leuk toernooi en het is altijd plezant om voor eigen publiek te spelen."

  In 2011 bereikte hij als wildcardspeler de halve finales. "Ondanks een moeilijke tabel speelde ik heel goed. Toen maakte ik de klik en wist ik wat ik waard was."