• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boegbeeld moet opstappen bij Fenerbahçe

  Alex heeft Fenerbahçe aan drie Turkse titels geholpen.

  Na meer dan acht jaar komt er een einde aan het tijdperk Alex bij de Turkse topclub Fenerbahçe. De 35-jarige Braziliaan leefde al een tijdje in onmin met trainer Aykut Kocaman. Die verwijt Alex de slechte resultaten.

  Alex maakte zelf het nieuws bekend via Twitter. "Mijn contract is ontbonden. Dit was het meest trieste stuk papier dat ik ooit heb getekend. Fenerbahçe is een speler kwijt, maar een fan rijker", tikte de Braziliaanse aanvaller.

  Alex speelt sinds 2004 voor Fenerbahçe en hielp de club drie keer aan de Turkse landstitel. Bij de supporters heeft hij een heldenstatus. Onlangs werd in een park niet ver van het stadion een standbeeld van Alex onthuld.

  In Brazilië staan verschillende clubs nu in de rij om Alex in huis te halen.