• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenomenale Colsaerts houdt Europa in de race

  Nicolas Colsaerts balt zijn vuist na weer een goeie putt.

  Nicolas Colsaerts heeft zijn debuut in de Ryder Cup niet gemist, integendeel. Met een sensationele wedstrijd bezorgde hij Europa het enige punt in de fourballs van vrijdag. Na de eerste dag leiden de Verenigde Staten met 5-3. "Een dag om nooit te vergeten."

  Na de foursomes stond de stand nog gelijk (2-2), maar in de fourballs zag het er niet goed uit voor de Europeanen. Europa had al drie fourballs verloren, maar Colsaerts was in vorm.

  Colsaerts kreeg weinig hulp van zijn partner Lee Westwood, de nummer 4 van de wereldranglijst. Maar met acht birdies en één eagle versloeg de Belg bijna in zijn eentje Tiger Woods en Steve Stricker.

  Vooral op de 17e hole zorgde Colsaerts voor wat drama. Met een lange putt veegde hij de birdie van Woods uit. Behalve het luide applaus was er ook een luide kreet van Colsaerts te horen op de green.

  "Het was heel belangrijk dat we toch één partij wonnen, vooral op psychologisch vlak. Alle verdiensten gaan naar Colsaerts", zei Paul McGinley, de assistent-kapitein van de Europese ploeg.

  Colsaerts: "Een dag om nooit te vergeten"

  Nicolas Colsaerts heeft zijn talent getoond op de eerste dag van de Ryder Cup in Medinah (VS). "Dit is ongetwijfeld de beste partij die ik ooit gespeeld heb", vertelde onze landgenoot.

  "Ik was de hele dag goed geconcentreerd en mijn putts vielen zoals ze moesten. Ik heb mij fantastisch geamuseerd, het was een dag om nooit meer te vergeten."

  "Het is een moment waar je trots op kunt zijn. Het voelt prachtig als je zo kunt presteren op het grootste toneel met al die ogen gericht op jou. Als Tiger Woods je vertelt dat je goed bezig bent, dan betekent dat wel wat."