• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Ze maken het mij makkelijk"

  Anderlecht won met 2-0 van Boussu Dour, maar goed spelen deed het niet.

  Het "B-elftal" van Anderlecht heeft coach John van den Brom teleurgesteld in de beker. "Sommigen gaan hard moeten werken om nog in de ploeg te geraken", zegt de Nederlander in de kranten.

  Anderlecht trad gisteravond met een onuitgegeven elftal aan in de bekermatch tegen tweedeklasser Boussu Dour. Het speelde lang bleek en ongeïnspireerd.

  "Vooraf zei ik dat ik het volste vertrouwen had in de basiself, maar de spelers hebben niet echt geantwoord op het veld", vindt John van den Brom.

  "Ik wilde dat ze mijn keuzes moeilijker zouden maken. Niet dus. Ze hebben het mij net gemakkelijk gemaakt."

  "Sommige spelers gaan hard moeten werken om weer in de ploeg te geraken. Ik wou iedereen 90 minuten laten spelen, maar door het verloop van de match moest ik echt ingrijpen."

  Van den Brom noemde geen namen. Het geval-Vargas is wel apart, vindt hij. "Ronald speelde niet groots en miste duidelijk matchritme.  Maar hij schuwde geen duels. Dat is goed nieuws voor de toekomst."

  Anderlecht speelde gisteren met: Kaminski, Wasilewski, Hawsawi (59' Bruno), Juhasz, Safari, Molins, Kljestan, Praet, Jakovenko, Vargas (83' Canesin), De Sutter (72' Nuytinck)