• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert schiet en rijdt mee in Zesdaagse Gent

  In 2011 draaide Philippe Gilbert al eens rondjes in Gent.

  Philippe Gilbert schiet op dinsdag 20 november de 90e zesdaagse van Gent op gang. Daarna rijdt hij een drie kilometer achtervolging tegen Gianni Meersman.

  Vorig jaar deed Gilbert al piste-ervaring op in een soortgelijke wedstrijd tegen Jürgen Roelandts, een race die hij overigens won. "We kunnen niet beter dromen dan dat een Belgische wereldkampioen onze zesdaagse komt openen", zegt organisator Patrick Sercu.

  "Philippe heeft hier in 2011 de sfeer al eens kunnen opsnuiven en dat is hem duidelijk goed bevallen. Gent krijgt dan ook de primeur om Gilbert voor het eerst in actie te zien op eigen bodem in zijn regenboogtrui. Het is een perfecte start voor de jubileumeditie."