• home
 • video
 • pas verschenen

  Vargas speelt: "Ik wil het verleden begraven"

  Tegen OHL speelde Vargas al even mee, maar vanavond is er een eerste basisplaats in elf maanden.

  Elf maanden nadat hij bij zijn debuut voor Anderlecht uitgevallen was met een tweede zware knieblessure op rij, speelt Ronald Vargas vanavond weer. "Ik heb alle negatieve gedachten uit mijn hoofd gebannen", zegt die.

  26 oktober 2011: Ronald Vargas zal die datum nooit vergeten. Bij zijn eerste basisplaats voor Anderlecht, in de bekermatch tegen Rupel Boom, raakte de Venezolaan opnieuw zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij was nog maar net op de weg terug na de knieblessure die hij bij Club Brugge opliep.

  John van den Brom liet de creatieve middenvelder al eens op het einde invallen tegen OHL, maar vanavond wil de Anderlecht-coach hem voor het eerst in elf maanden weer laten starten, in de beker tegen Boussu-Dour.

  "Ronald heeft matchritme nodig om zijn vroegere niveau terug te vinden. In de competitie is het moeilijker om matchen uit te kiezen om iemand te herlanceren."

  "Ik ben niet bang voor emoties die er eventueel zouden kunnen komen. Ronald heeft die periode volledig afgesloten."

  Vargas: "Ik zie cupmatch als een revanche"

  Ronald Vargas zit er niet mee dat hij - als bij toeval - weer zijn rentree zal maken in een bekermatch. "Integendeel, ik zie het als een revanche."

  "Voor mij is het een gelegenheid om het verleden te begraven. Het is niet omdat het weer om een bekermatch gaat dat ik daarover ga beginnen te piekeren. Ik heb alle negatieve gedachten uit mijn hoofd gebannen. Mentaal kan niets me uit het lood slaan", zegt hij in La Dernière Heure.

  Hij bedankt nog eens zijn familie én de fans. "Ze weten dat ik hen iets verschuldigd ben. Zonder hen had ik misschien mijn hoofd verloren."

  Ook John van den Brom steekt hij een pluim op de hoed. "Tot het voorbije weekend heeft hij me nooit gezegd dat hij me zou opstellen. Ik hield mezelf voor dat ik geduld moest oefenen en dat mijn kans zou komen."

  "Eerlijk gezegd: toen ik zaterdag het team zag spelen bij Zulte Waregem, vroeg ik me echt af wie hij eraf zou nemen om mij te lanceren. Alle spelers op de posities waar ik terecht zou kunnen,  speelden goed. Het zou niet simpel worden."

  Sinds vorige week wist hij dat zijn rentree nakende was: "Toen de coach me meenam naar Milaan, zag ik dat als een teken van vertrouwen. Ik begreep dat hij op het goede moment wachtte om me weer te brengen."