• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel doet nog mee voor de wereldtitel

  Vettel is de beste in Singapore.

  Sebastian Vettel heeft zich de snelste getoond in de Grote Prijs van Singapore. De Duitser was met zijn Red Bull sneller dan Jenson Button en WK-leider Fernando Alonso. Lewis Hamilton viel uit.

  Het begin was saai. Tot Hamilton, die zijn poleposition vasthield, uitviel met versnellingsproblemen en Vettel op kop kwam. Halfweg kwam de safety car vijf ronden meedraaien, bijna iedereen ging vers rubber halen. Toen Schumacher op Vergne reed, kwam de safety car terug.

  Maldonado viel ook uit, WK-leider Fernando Alonso klom zo op kousenvoeten op het podium. Vettel maakte het koel af. Het is de tweede zege van het seizoen voor de wereldkampioen. Ook vorig seizoen was hij de beste in Singapore.

  In de stand blijft Alonso leider, Vettel stijgt naar de tweede plaats en Hamilton zakt naar vier.

  Hamilton (foto) was niet tevreden over zijn team. "Ik had problemen met mijn versnellingen, maar ze vertelden me dat ik zou kunnen uitrijden. Daarna verloor ik mijn vier versnellingen. Dat is frustrerend, want ik reed makkelijk aan de leiding."

  "Hier moeten opgeven, breekt mijn hart. We hadden de snelheid om hier te winnen. Met nog zes races voor de boeg zal het moeilijk zijn om Alonso en Vettel nog in te halen. Maar ik geef nooit op."

  Michael Schumacher wordt gestraft

  Michael Schumacher moet op 07/10 in de GP Japan tien plaatsen achteruit op de startgrid. De zevenvoudige wereldkampioen krijgt die straf omdat hij de Fransman Jean-Eric Vergne (Torro Rosso) aan hoge snelheid achteraan aanreed. De 43-jarige Duitser excuseerde zich, maar zei dat zijn remmen niet goed werkten.

  De straf is zo hoog, omdat het de tweede keer dit seizoen was dat Schumacher zo'n ongeval veroorzaakte: in mei reed hij Bruno aan in de GP van Spanje.