• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Rood was stoppen, groen was rijden"

  Tom Boonen: "Rood was stoppen, groen was doorrijden"

  Tom Boonen is blij met de wereldtitel van Philippe Gilbert. "Alles verliep perfect", zei Boonen, die twaalfde werd in Valkenburg. Hij onthulde ook het systeem van de kleurencodes van het Belgische team.

  Er was op het WK in Valkenburg veel te doen over de communicatie. Oortjes waren verboden, de bondscoaches vonden een creatieve oplossing.

  De Nederlandse bondscoach kroop in een torentje om zijn renners berichten door te seinen. De Belgische ploeg werkte met kleurencodes op borden langs de kant van de weg.

  "Op het parcours staan vier mensen met borden. Zo kunnen ze ons vier verschillende kleuren tonen. Ik vind het een goed systeem", zei Boonen voor de start.

  Vlak na de finish onthulde hij de code achter de kleuren: "Rood was stoppen, groen was doorrijden. Rood en groen met een wit bolletje over was op reserve rijden. Geel met een "R" op was voluit gaan."
   

  De Weert: "Juiste info gekregen"

  Of het systeem effectief ook werkte? Volgens Kevin De Weert in elk geval wel: "De informatieborden stonden op vier plaatsen op het parcours. Daardoor kregen we op elk moment de juiste informatie."

  "Alleen op het moment dat Philippe lek reed, wist ik het even niet. Ik liet me te ver uitzakken en kwam als een amateur tussen de auto's terecht."