• home
 • video
 • pas verschenen

  Danny Boffin failliet verklaard

  Danny Boffin is weer aan de slag in het voetbal: als assistent-coach bij STVV.

  De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Danny Boffin (47) failliet verklaard. "Alles waarvoor ik gevoetbald heb, ben ik kwijt", zegt de voormalige Rode Duivel. STVV: "We steunen hem door dik en dun."

  Danny Boffin had zijn zuur verdiende centen geïnvesteerd in vastgoedprojecten, maar dat liep faliekant af.

  "Ik krijg de zwartepiet, ben mijn geld kwijt en de mensen die het bedrog hebben gepleegd, gaan vrijuit", reageert Boffin in Het Belang van Limburg. "Alles waarvoor ik gevoetbald heb, ben ik kwijt."

  "Ik ben naïef geweest. Ik heb mijn zakenpartner te veel vertrouwd. Ik heb meer dan een miljoen euro betaald aan schadeloosstellingen. Mijn huwelijk is spaakgelopen en ik ben mijn huis kwijtgespeeld."

  "Zit weer op het goede spoor"

  Danny Boffin speelde in zijn carrière onder meer bij STVV, Standard en Anderlecht. Momenteel werkt hij in tweede klasse als assistent-coach van STVV.

  "Mijn focus ligt nu op Sint-Truiden en niets anders. Nu zit ik weer op het goede spoor. Ik word al lange tijd met rust gelaten, ben van alle ellende verlost en dat zou ik graag zo houden", zegt Boffin.

  STVV: "Steunen Danny"

  "We steunen Danny door dik en dun", reageert STVV-voorzitter Bart Lammens. "We willen hem helpen om dat hoofdstuk uit zijn verleden eindelijk uit zijn leven te verbannen."

  "Danny verdient een toekomst, wij steunen hem. Alle oude materie die opgerakeld wordt, daar hechten wij echt geen belang aan."