• home
 • video
 • pas verschenen

  België tegen Djokovic in de Daviscup 2013

  Djokovic en de zijnen komen volgend jaar naar België.

  De wens van Daviscup-kapitein Johan Van Herck is ingewilligd. België speelt in de eerste ronde van de Daviscup 2013 thuis tegen Servië. Het duel vindt plaats in het weekend van 1 tot 3 februari.

  Servië staat op de vierde plaats van de wereldranglijst en heeft met Novak Djokovic de nummer twee van de wereld in de ploeg.

  Dit jaar ging Servië er in de kwartfinales uit tegen Tsjechië. Djokovic speelde toen niet mee. Bij Servië spelen ook Janko Tipsarevic (foto), de nummer 9 van de huidige ATP-ranking, Nenad Zimonjic (ATP-16) en Viktor Troicki (ATP-31).

  België ontvangt het Servische team begin februari. Waar en op welke ondergrond is nog niet beslist. De winnaar neemt het in de kwartfinales op tegen de Verenigde Staten of  Brazilië. De verliezer moet barrages afwerken.

  Afgelopen weekend verzekerde ons land zich van een plaats in de Wereldgroep na 5-0-winst in de barrages tegen Zweden. België zou sowieso een klepper loten voor de editie 2013. Daviscup-kapitein Johan Van Herck hoopte op Servië thuis. Met de loting werd hij op zijn wenken bediend.

  Van Herck: "Hebben niks te verliezen"

  Servië is een taaie klant, maar het was wel de loting waar Daviscup-kapitein Johan Van Herck op gehoopt had. "Omdat we spelen in België. Het is een mooie kans om ons te meten met de wereldtop", vindt Van Herck.

  "Servië heeft heel veel kwaliteiten. Het is een van de topfavorieten om de Daviscup te winnen. We moeten realistisch zijn over onze kansen, maar langs de andere kant hebben we ook niks te verliezen."

  "Djokovic? Een week na de Australian Open is het niet zeker dat hij er zal bij zijn. Dat zal afhangen van zijn prestaties in Melbourne."

  Ook Steve Darcis beseft dat het bijzonder zwaar zal worden tegen Servië. "Zij zullen zeker proberen de Daviscup te winnen. Het wordt heel, heel moeilijk", weet Darcis.

  "In de Wereldgroep zijn er natuurlijk geen makkelijke tegenstanders. Dan is het wel leuk dat je tegen Servië mag spelen. Dat is ook voor het publiek interessant. Het is fijn dat we thuis mogen spelen."

  "Als Djokovic erbij is, wordt het wel een zo goed als onmogelijke opdracht. Maar als hij meespeelt, wordt het ook fantastisch. Hij is toch een van de sterkste spelers ter wereld."