• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Ons project heeft geen deuk gekregen"

  "België heeft nog altijd een zeer jonge ploeg, dus denk ik dat we de toekomst positief tegemoet mogen zien", zegt Dominique Baeyens.

  De nationale volleybalmannen likken hun wonden na twee voorrondetoernooien waarin ze zich net niet konden plaatsen voor het EK. "We moeten het nu maar tegen Griekenland doen", zegt bondscoach Dominique Baeyens.

  Vorig weekend kon België zich net niet plaatsen voor het EK van volgend jaar in Denemarken en Polen. "Van een kater kun je niet spreken als je 5 op 6 haalt en 17 op 18 oefenwedstrijden vooraf wint", zegt Baeyens.

  "Maar het is wel een zware ontgoocheling na de mindere match die we speelden tegen Estland (België verloor daar een kostbaar punt tegen, red). We komen uiteindelijk één set te kort in de zwaarste van zes poules."

  "Maar de feiten zijn wat ze zijn. We moeten ons volgend jaar in juni dan maar kwalificeren tegen Griekenland."

  In de voorbereiding won België drie keer vlot van de Grieken. "Maar dat mag je niet als norm nemen", zegt Baeyens. "Al denk ik wel dat wij over meer kwaliteit beschikken in de ploeg."

  "Eén zaak staat vast: we moeten meer matchen spelen tegen sterkere landen. We verloren punten door een gebrek aan regelmaat op bepaalde posities in het team. Maar België heeft nog altijd een zeer jonge ploeg, dus denk ik dat we de toekomst positief tegemoet mogen zien."

  "Het is niet omdat we één veldslag verliezen dat we het project moeten opdoeken, want dat heeft geen deuk gekregen."