• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Hoef spelers niet te motiveren"

  "We speelden nog niet ons beste voetbal. Misschien komt dat vanaf nu", zegt Hein Vanhaezebrouck.

  Vorig seizoen won Kortrijk in eigen huis twee keer van Club Brugge. Kunnen de spelers van Hein Vanhaezebrouck vanavond weer stunten?

  "Ik hoef hen niet motiveren. Ze weten dat ze voor een vol huis en tegen de leider spelen", zegt de Kortrijk-coach in Gazet van Antwerpen.

  "Onze zesde plaats is mooi, maar we speelden nog niet ons beste voetbal. Misschien komt dat vanaf nu."

  "Ik ben heel blij dat Pablo Chavarria er is, want we missen enkele spitsen. Als ik zoals Georges Leekens zou zijn, zou ik nu al over versterkigen praten. Maar zo ben ik niet. Ik ben niet veeleisend."

  Almebäck: "Heb getraind op mijn loopsnelheid"

  Michael Almebäck wordt stilaan een basispion in de verdediging van Club. "Ik voetbal met meer vertrouwen dan vorig seizoen", zegt de Zweed in Gazet van Antwerpen.

  "Door de blessures van Jim Larsen speel ik meer dan verwacht. Alles kan beter, maar ik denk dat ik het behoorlijk gedaan heb. Ik probeer altijd mijn werk voor de ploeg te doen."

  "Toen ik vorig seizoen op de bank zat, was ik ontgoocheld. Maar Scandinaven klagen niet. Ik ben mentaal sterk en ik heb hard getraind op mijn loopsnelheid. De sfeer in de groep is ook uitstekend. We stimuleren elkaar."