• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Ik voel me hier al helemaal thuis"

  Bram Nuytinck is bij Anderlecht in een andere wereld terechtgekomen.

  Anderlecht heeft zijn verdedigende aanwinst Bram Nuytinck voorgesteld. De 22-jarige Nederlander wil zo snel mogelijk in actie komen voor paars-wit. "Ik ben klaar om zaterdag te spelen", zegt Nuytinck.

  De transfer van de 22-jarige Nederlander raakte op de valreep rond. "Maar we waren al langer geïnteresseerd in Bram", zegt Anderlecht-coach John van den Brom.

  "Bram stond op het lijstje met Moisander. De interesse was er dus al langer, dit was echt niet iets dat beslist is op de laatste dag van de transfermarkt"

  "De gesprekken liepen al enkele weken, maar pas in de laatste twee dagen werd het heel concreet", zegt Nuytinck. "Ik ben hier heel goed opgevangen en voel me hier intussen al helemaal thuis."

  Nuytinck heeft zich zijn keuze voor paars-wit nog geen seconde beklaagd. "Wat een knap trainingscomplex hier in Neerpede. Je kunt het echt niet vergelijken met mijn ex-club."

  Deze week scoorde Nuytinck nog voor de beloften van Nederland. "Af en toe pik ik mijn goaltje mee, dat was bij NEC ook al zo. Zaterdag ook tegen Lierse? Ik ben klaar, maar de coach beslist."

  Tweede Kruiswijk-scenario?

  Met Kruiswijk had RSCA enkele jaren geleden nog een Nederlandse verdediger. Hij flopte en verhuisde uiteindelijk naar Heerenveen. Nuytinck vreest niet voor een gelijkaardig scenario.

  "Arnold is een andere persoon en voetbalde hier in een andere tijd. Ik maak me daar helemaal geen zorgen over."